Spuma de fasole boabe

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Spuma de fasole boabe este un aperitv rapid si satios, perfect pentru zilele de post.

Ingrediente

    • 250 gr fasole boabe alba
    • 4 linguri cu ulei
    • 1 ceapa
    • 1 gogosar murat
    • 1 pastarnac
    • 1 morcov
    • 10 masline
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Speli fasolea, o acoperi cu apa rece, dai in cateva clocote si arunci apa.Umpli oala cu apa rece in proportie de trei masuri pentru o masura de fasole.
  2. Fierbi cu 1 morcov si 1 pastarnac pana cand se desface bobul. O lasi sa se raceasca 30 de minute, treci prin sita, sarezi pasta obtinuta si condimentezi cu zeama de ceapa.
  3. Omogenizezi amestecul, apoi adaugi ulei turnat cate putin, amestecand cu o lingura de lemn pana incorporezi totul si arata ca o spuma.
  4. Asezi pe un platou ornat cu felii de gogosar murat, decorezi cu jumatati de masline si lasi la rece. Daca nu este destul de picanta, adaugi in fasole si piper macinat si ervesti pe felii de paine prajita, cu legume crude sau murate.

Recomandari

Aperitive