Rosii umplute cu icre

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rosiile umplute cu icre trebuie sa le incercati pentru ca sunt delicioase, aromate si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 8 rosii medii
    • 100 gr miez de nuca
    • 200 gr miez de paine
    • 1 lingura pesmet
    • 400 gr icre de crap
    • 100 ml ulei
    • 1 lamaie
    • 1 legatura patrunjel verde
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se taie rosiile in jumatati, se presara cu sare si se lasa un sfert de ora pe un platou, apoi se scobesc de samburi si se oparesc intr-o oala. Cand s-au inmuiat, se scot, se curata de coaja si se lasa sa se scurga.
  2. Se piseaza nuca si se freaca cu icrele, cu doua linguri de ulei, zeama de la o lamaie si miezul de paine inmuiat, stors si maruntit.
  3. Se umplu rosiile cu aceasta compozitie, se ung cu ulei, se tapeteaza cu pesmet si se rumenesc in ulei incins. Se servesc cu patrunjel tocat deasupra.

Recomandari

Aperitive