Platou cu oua umplute si salata de legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Platoul cu oua umplute si salata de legume este solutia perfecta pentru un aperitiv delicios si gustos alaturi de cei dragi.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 12 oua
    • 4 linguri maioneza
    • 20 gr caviar
    • 1/2 lingurita ceapa verde tocata fin
    • 1/2 lingurita zahar
    • 2 linguri margarina
    • 1/2 lingurita praf de usturoi
    • 1 lingurita pasta de ardei
    • 1 lingura hrean ras
    • cateva rondele de masline

    PENTRU SALATA DE LEGUME:

    • 900 gr amestec de legume congelate
    • 1 lingura otet
    • 4 linguri ulei de masline
    • piper macinat
    • 150 gr iaurt natur
    • 1 lingura mustar
    • sare
    • 4 felii sunca afumata

Instructiuni de preparare

  1. Fierbi ouale tari, apoi le tai in jumatati si le scoti galbenusurile. Zdrobesti cu furculita si le freci cu margarina, maioneza, piper si sare, dupa gust.
  2. Oparesti legumele congelate, apoi le scurgi. Amesteci iaurtul cu mustarul si otetul, uleiul de masline, sare si piper, dupa gust, si cu drressingul obtinut stropesti legumele.
  3. Imparti crema de galbenusuri in trei. Amesteci prima parte  cu praful de usturoi. Umpli 8 jumatati de ou fiert si le decorezi cu caviar. Amesteci a doua parte cu ceapa si pasta de ardei. Umpli alte 8 jumatati si ornezi cu rondele de masline. A treia parte o amesteci cu hreanul ras si zaharul si umpli cu ea ouale ramase.
  4. Pe un platou mare, asezi salata de legume, decorezi cu sunculita si aranjezi ouale pe marginea platoului.

Recomandari

Aperitive