Piftie de pasare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Piftia de pasare este un aperitiv de nelipsit de pe masa de Craciun. Pentru o reusita a piftiei de pasare este indicata folosirea carnii de pasare matura.

Ingrediente

    • 2 pui sau o gaina
    • tacamuri de la 2 gaini
    • 3 foi de gelatina
    • 1 ceapa
    • usturoi
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala mare cu apa rece, o ceapa si cu 2-3 catei de usturoi. Se adauga apa cat sa acopere carnea cu o palma. Cand incepe sa fiarba se curata de spuma cu o spumiera, apoi se lasa sa fiarba foarte incet, la foc mic. Dupa o ora de fiert se adauga o lingura de sare.
  2. Cand se desface carnea de pe oase si zeama a scazut, se ia de pe foc, se scoate carnea, se desprinde de pe oase  si se aranjeaza  in farfurii adanci.
  3. Zeama se strecoara, se lasa sa se limpezeasca si sa se racoreasca, apoi se adauga mujdei si se vantura in alta oala, pana capata un gust placut de usturoi.
  4. Se dizolva gelatina in putina supa si se toarna in oala, se amesteca, se strecoara, se lasa sa se limpezeasca si se toarna in farfurii peste carne, dupa care se tin la rece pana a doua zi cand se pot consuma.

Recomandari

Aperitive