Piftie de gasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Piftia de gasca este un preparat care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun. Carnea de gasca se poate inlocui cu curcan sau cocos, gustul ei fiind la fel de gustos.

Ingrediente

    • carne de gasca
    • sare
    • 1 ceapa
    • usturoi

Instructiuni de preparare

  1. Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala mare cu apa rece, o ceapa si 2-3 catei de usturoi.
  2. Nivelul apei trebuie sa fie cu o palma mai mare decat cel al carnii. Cand incepe sa fiarba se curata de spuma cu o spumiera, apoi se lasa sa fiarba la foc  foarte mic.
  3. Dupa o ora se adauga o lingura de sare, iar cand carnea se desface de pe oase si zeama a scazut, se ia oala de pe foc, se scoate carnea, se dezoseaza si se asaza in castronele.
  4. Zeama se strecoara, se lasa sa se limpezeasca si sa se raceasca, apoi se adauga in ea mujdei de usturoi si se vantura cu alta oala pana capata gust placut de usturoi. Se strecoara zeama, apoi se toarna in castronele peste carne.
  5. Zeama scazuta se cunoaste cand devine gelatinoasa, daca atunci cand se lipeste de degete.

Recomandari

Aperitive