Piftie de gasca

Piftia de gasca este un preparat care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun. Carnea de gasca se poate inlocui cu curcan sau cocos, gustul ei fiind la fel de gustos.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Piftia de gasca trebuie consumata in maxim 3 zile din momentul prepararii. Piftia de gasca trebuie consumata in maxim 3 zile din momentul prepararii.
  • Piftia de gasca este aromata, delicioasa si foarte satioasa. Piftia de gasca este aromata, delicioasa si foarte satioasa.

Ce ingrediente se folosesc?

  • carne de gasca
  • sare
  • 1 ceapa
  • usturoi

Cum se prepara?

  1. Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala mare cu apa rece, o ceapa si 2-3 catei de usturoi.
  2. Nivelul apei trebuie sa fie cu o palma mai mare decat cel al carnii. Cand incepe sa fiarba se curata de spuma cu o spumiera, apoi se lasa sa fiarba la foc  foarte mic.
  3. Dupa o ora se adauga o lingura de sare, iar cand carnea se desface de pe oase si zeama a scazut, se ia oala de pe foc, se scoate carnea, se dezoseaza si se asaza in castronele.
  4. Zeama se strecoara, se lasa sa se limpezeasca si sa se raceasca, apoi se adauga in ea mujdei de usturoi si se vantura cu alta oala pana capata gust placut de usturoi. Se strecoara zeama, apoi se toarna in castronele peste carne.
  5. Zeama scazuta se cunoaste cand devine gelatinoasa, daca atunci cand se lipeste de degete.

Vezi retete similare

Piftie de pasare Piftie de pasare
Piftia de pasare este un aperitiv de nelipsit de pe masa de Craciun. Pentru o reusita a piftiei de pasare este indicata folosirea carnii de pasare matura.
Piftie de porc Piftie de porc
Piftia de porc este un aperitiv specific iernii, care nu poate lipsi de pe masa de Craciun.
Piftie cu ciuperci Piftie cu ciuperci
O reteta delicioasa care o puteti prepara atat pentru masa de Craciun cat si oricand doriti. Carnea de porc puteti sa nu o puneti. E alegerea dumneavoastra si cum doriti sa fie ornata piftia.
Piftie de cocos Piftie de cocos
Piftia de cocos este un aperitiv de nelipsit de pe masa de craciun. Servita rece si preparat din cocos de tara, gustul ei este delicios si foarte gustos.
Piftie banateana Piftie banateana
Piftia banateana este foarte gustoasa si o puteti prepara din carne de pui sau curcan.
Piftie banateana- varianta 2 Piftie banateana- varianta 2
Piftia banateana este foarte gustoasa si aromata, numai buna in zilele geroase de iarna...
Tocmagei umpluti Tocmagei umpluti
Tocmageii umpluti trebuie sa ii incercati. Este un preparat moldovenesc traditional, foarte gustos si aromat.

Aperitive de azi

Covrigi rotunzi cu susan Covrigi rotunzi cu susan
Acesti covrigi rotunzi si rumeni isi datoreaza textura deosebita faptului ca sunt gatiti de doua ori, intai prin oparire, iar apoi prin coacere.Moi la miez si cu o crusta crocanta, sunt excelenti si umpluti, dar si simpli, prajiti si unsi cu unt.
Chec sarat cu masline si rosii Chec sarat cu masline si rosii
Checul sarat cu masline si rosii este de fapt o paine usoara, gustoasa si la mare cautare la mcul dejun.