Pasta de sardele cu oua

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pasta de sardele cu oua este delicioasa, aromata, perfecta ca aperiv in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 4 oua
    • 200 gr sardele proaspete sau conserva
    • 10-14 masline negre
    • 200 gr  maioneza (sau 2 linguri cu mustar frecat usor cu ulei de masline)
    • patrunjel
    • marar
    • 10-12 frunze de busuioc

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 30 minute

  1. Spalati ouale si fierbeti-le 6 minute la foc potrivit, apoi aruncati apa fierbinte si acoperiti cu apa rece pentru 10 minute.
  2. Daca folositi sardele din conserva, scurgeti uleiul, spalati pestii, curatati de oase si taiati-i felii mici si puneti-le intr-un castron adanc.
  3. Treceti ouale pe razatoarea foarte mica, strangeti peste sardele. Tocati marunt maslinele amestecati-le cu pestele. Tot acum puneti peste amestec verdeata tocata marunt.
  4. Faceti o pasta omogena din mustar frecat incet cu ulei de masline (sau folositi maioneza) ca sa aveti liant pentru amestec.
  5. Turnati peste celelalte ingrediente, amestecati bine, tineti la rece 10-15 min, apoi tartinati felii de franzela pe care le decorati cu frunze de busuioc si le serviti ca aperitiv.

Recomandari

Aperitive