- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pasta de sardele cu oua este delicioasa, aromata, perfecta ca aperiv in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 4 oua
- 200 gr sardele proaspete sau conserva
- 10-14 masline negre
- 200 gr maioneza (sau 2 linguri cu mustar frecat usor cu ulei de masline)
- patrunjel
- marar
- 10-12 frunze de busuioc
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 30 minute
- Spalati ouale si fierbeti-le 6 minute la foc potrivit, apoi aruncati apa fierbinte si acoperiti cu apa rece pentru 10 minute.
- Daca folositi sardele din conserva, scurgeti uleiul, spalati pestii, curatati de oase si taiati-i felii mici si puneti-le intr-un castron adanc.
- Treceti ouale pe razatoarea foarte mica, strangeti peste sardele. Tocati marunt maslinele amestecati-le cu pestele. Tot acum puneti peste amestec verdeata tocata marunt.
- Faceti o pasta omogena din mustar frecat incet cu ulei de masline (sau folositi maioneza) ca sa aveti liant pentru amestec.
- Turnati peste celelalte ingrediente, amestecati bine, tineti la rece 10-15 min, apoi tartinati felii de franzela pe care le decorati cu frunze de busuioc si le serviti ca aperitiv.