Oua jumari cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ouale jumari cu ciuperci sunt delicioase atat calde cat si reci, ideale pentru gustare sau micul dejun.

Ingrediente

    • 4 oua
    • 4 ciuperci mari
    • 2 linguri cu unt
    • 1/4 lamaie
    • sare
    • crutoane de paine
    • marar tocat
    • 2 linguri cu lapte dulce

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Speli ciupercile, le cureti cu atentie, trecand cu mana peste lamele, scoti coditele si frigi ciupercile pe plita incinsa. Asezi in golul palariei tocatura coditelor si marar tocat fin.
  2. Separat faci o omleta din oua, lapte dulce si putina sare, pe care o  prajesti in unt cald, in timp ce o rupi cu furculita in bucati mici treci jumarile pe platou.
  3. Cand ciupercile lasa zeama mai multa, le schimbi locul in tigaie unsa cu unt. Stropesti cu zeama de lamaie si treci ciupercile pe farfurii.
  4. Servesti alaturi jumarile calde si crutoane de paine, langa ceai de plante sau lapte cu cacao.

 

Recomandari

Aperitive