Minitarte din foietaj

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Minitartele din foietaj sunt foarte delicate si aromate mai ales datorita umpluturii.

Ingrediente

    • 500 gr foietaj semipreparat
    • 230 gr branza de vaci
    • 130 gr zahar brun deschis, moale
    • 2 linguri lapte sau coniac
    • 50 gr stafide
    • faina pentru intins foaia
    • 2 oua
    • 4 linguri frisca degresata
    • 150 gr migdale macinate
    • zahar pudra sau tos pentru decor

    USTENSILE:

    • forma de taiat rotunda simpla sau ondulata
    • 2 tavi de briose a cate 12 locasuri

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 24 de porti
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 15-20 minute

  1. Pe o plnseta presarata cu faina intindeti foaia de foietaj foarte subtire si, cu o forma rotunda decuparti 24 de rondele, iar resturile de foietaj puneti-le unul peste altul pentru a le intinde din nou. Fixati prin apasare, rondelele in locasurile tavilor de briose si bagati-le la frigider pana este gata umplutura.
  2. Turnati branza de vaci, ouale, zaharul, frisca si laptele sau coniacul si migdalele intr-un castron si bateti-le cu telul pana se omogenizeaza. Incorporati prin rasturnare stafidele, apoi turnati amestecul in cosulete.
  3. Coaceti tartele 15-20 de minute, pana creste  se rumeneste si este ferma la atingere. Lasati sa se raceasca 5 minute in forma, apoi scoateti-le cu grija pe un gratar pana se racesc complet.
  4. Minitartele se servesc reci pudrate cu zahar.

Recomandari

Aperitive