Linte batuta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lintea batuta este foarte gustoasa, mai ales in zilele de post cand mancarurile delicioase sunt limitate.

Ingrediente

    • 350 gr linte
    • 2 cepe
    • piper macinat
    • 3 morcovi
    • 1 lingura faina
    • sare
    • ulei

Instructiuni de preparare

  1. Lintea, morcovul taiat mai mare si o ceapa taiata in patru se pun la fiert in apa rece si se  sa fiarba 40 de minute, din momentul in care incepe sa dea in clocot, apoi se adauga putina sare.
  2. Dupa ce lintea a fiert sestrecoara si se trece , fara legume, prin masina de tocat, apoi se adauga o lingura cu ulei, se mixeaza si, dupa gust, se mai adauga inca o lingura de ulei.
  3. A doua ceapa se taie rondele care se trec prin faina si se scutura usor, pentru a indeparta surplusul. Rondelele se prajesc in ulei incins,pana devin aurii, apoi se scot pe servete de hartie. O data scurse de ulei, se presara cu sare si piper si se orneaza cu ele farfuriile de linte batuta.

Recomandari

Aperitive