Linte batuta

Lintea batuta este foarte gustoasa, mai ales in zilele de post cand mancarurile delicioase sunt limitate.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Lintea batuta  este un preparat delicios de post. Lintea batuta este un preparat delicios de post.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 350 gr linte
  • 2 cepe
  • piper macinat
  • 3 morcovi
  • 1 lingura faina
  • sare
  • ulei

Cum se prepara?

  1. Lintea, morcovul taiat mai mare si o ceapa taiata in patru se pun la fiert in apa rece si se  sa fiarba 40 de minute, din momentul in care incepe sa dea in clocot, apoi se adauga putina sare.
  2. Dupa ce lintea a fiert sestrecoara si se trece , fara legume, prin masina de tocat, apoi se adauga o lingura cu ulei, se mixeaza si, dupa gust, se mai adauga inca o lingura de ulei.
  3. A doua ceapa se taie rondele care se trec prin faina si se scutura usor, pentru a indeparta surplusul. Rondelele se prajesc in ulei incins,pana devin aurii, apoi se scot pe servete de hartie. O data scurse de ulei, se presara cu sare si piper si se orneaza cu ele farfuriile de linte batuta.

Vezi retete similare

Cosulet cu linte Cosulet cu linte
Cosuletele cu linte este o reteta usor de preparat si care poate fi servita la aperitiv sau la un pranz in familie.Datorita proprietatilor lintei, mancarea aceasta este o sursa mare de vitamine si minerale.
Chiftele de linte Chiftele de linte
Chiftelele de linte sunt aperitivul perfect in zilele de post cand doriti sa impresionati invitatii.
Fasole batuta Fasole batuta
Fasolea batuta este un aperitiv satios si economic, pe care il puteti prepara ori de cate ori doriti un preparat usor si delicios.
Budinca Neselrode Budinca Neselrode
Budinca Neselrode este un aperitiv de vara foarte gustos si aromat, pe care il veti aprecia cu placere.
Salata crema de stafide mere si smochine Salata crema de stafide mere si smochine
Salata crema de stafide mere si smochine este un desert care cu siguranta va va incanta prin aroma fina orientala. Salata crema de stafide mere si smochine se poate servi atat ca aperitiv cat si ca desert.
Cappuccino de hribi cu ghimbir Cappuccino de hribi cu ghimbir
Aceasta reteta de cappuccino de hribi cu ghimbir este o delicatesa frantuzeasca fiind un deliciu alaturi de un pahar de vin rosu Frontonnais.
Oua cu cascaval la cuptor Oua cu cascaval la cuptor
Ouale cu cascaval la cuptor sunt aperitivul perfect pentru mesele alaturi de prieteni.
Scones Scones
Traditionalul ceai de la ora 5 nu ar fi complet fara aceste scones proaspat coapte. Ele se mananca ca baza pentru unt, frisca sau dulceata.

Aperitive de azi

Covrigi rotunzi cu susan Covrigi rotunzi cu susan
Acesti covrigi rotunzi si rumeni isi datoreaza textura deosebita faptului ca sunt gatiti de doua ori, intai prin oparire, iar apoi prin coacere.Moi la miez si cu o crusta crocanta, sunt excelenti si umpluti, dar si simpli, prajiti si unsi cu unt.
Chec sarat cu masline si rosii Chec sarat cu masline si rosii
Checul sarat cu masline si rosii este de fapt o paine usoara, gustoasa si la mare cautare la mcul dejun.