Lichiu cu ceapa calita

Lichiul cu ceapa calita desi nu pare este foarte gustos si satios, mai ales daca il serviti rece.

4.5 stars based on 35 reviews

Ce ingrediente se folosesc?

  • 2 cepe mari
  • 1 lingura cu bulion sau 1 lingurita cu boia dulce
  • sare
  • piper
  • menta pisata
  • 500 gr aluat lucrat dupa metoda frantuzeasca
  • 150 ml ulei
  • 2 oua

Cum se prepara?

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/4 ore

  1. Cand aluatul poate fi folosit, pregatiti umplutura: taiati ceapa pestisori, o caliti in ulei. Sarati, piperati si condimentati cu menta pisata, colorati cu boia dulce. Cand amestecul s-a racit, omogenizati cu ouale batute. intindeti amestecul pe foaia de aluat, lasati foaia sa cada pe vatra cuptorului si coaceti in cuptorul cald, sau in cuptorul aragazului. 
  2. Serviti fierbinte, cu vin sec, dupa ce ati rupt placinta in bucati. Placinta calda nu se taie, ci se rupe.

Vezi retete similare

Omleta cu ceapa calita Omleta cu ceapa calita
Omleta cu ceapa calita este reteta pentru un mic dejun aromat, delicios si foarte usor de preparat.
Coltunasi cu ceapa calita Coltunasi cu ceapa calita
Coltunasii cu ceapa calita au o aroma pe care nu o vei uita prea usor deoarece au o tenta dulce dar totusi sunt deliciosi.
Lichiu cu legume in amestec Lichiu cu legume in amestec
Lichiul cu legume in amestec se poate servi atat la micul dejun cat si la gustare.
Lichiu cu mezeluri in amestec Lichiu cu mezeluri in amestec
Lichiul cu mezeluri in amestec este un aperitiv foarte gustos si satios.
Mamaliga cu ceapa Mamaliga cu ceapa
Mamaliga cu ceapa este o gustare rapida, traditionala, pe acre trebuie sa o incercati si dvs.
Sardele cu ceapa si patrunjel tocat Sardele cu ceapa si patrunjel tocat
Sardelele cu ceapa si patrunjel tocat sunt perfecte pentru un aperitiv de dupa amiaza.
Tartine cu unt ceapa si branza sarata Tartine cu unt ceapa si branza sarata
Tartinele cu unt ceapa si branza sarata sunt perfecte pentru gustarea de dupa-amiaza.
Oua cu sos de ceapa Oua cu sos de ceapa
Ouale in sos de ceapa sunt delicioase la micul dejun. daca doriti sa imbunatatiti rezultatul final puteti adauga sunculita, ciuperci sau chiar parmezan ras.
Oua cu ceapa usturoi verdeata si maioneza Oua cu ceapa usturoi verdeata si maioneza
Ouale cu ceapa usturoi verdeata si maioneza este cu siguranta un aperitiv delicios cu care va veti surprinde din plin invitatii.
Lichiu cu branza sarata Lichiu cu branza sarata
Lichiul cu branza sarata este un fel de pizza romaneasca care se prepara cu diferite umpluturi, dupa preferinta.

de azi

Clatite americane cu goji Clatite americane cu goji
Clatitele americane cu goji sunt atat de bune incat le puteti servi atat la micul dejun cat si la gustare.
Batoane cu goji Batoane cu goji
Batoanele cu goji sunt bune la gustarile dintre mese, avand un efect energizant puternic.