Lebar

Lebarul este un preparat banatean, specific sarbatorilor de Craciun si care se prepara mai ales din porcul proaspat sacrificat.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Lebarul este delicios si se servete in dimineatza de Craciun. Lebarul este delicios si se servete in dimineatza de Craciun.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 350 gr rinichi e porc
  • 900 gr ceafa de porc
  • 600 gr ficat de porc
  • 600 gr slanina de porc
  • 350 gr carne de la capatana porcului
  • maghiran
  • 150 gr ceapa prajita
  • ienibahar
  • piper macinat
  • sare

Cum se prepara?

  1. Se fierbe ficatul impreuna cu slanina si se toaca foarte marunt. Rinichii, ceafa si carnea de la capatana se fierb si se toaca la marime mijlocie.
  2. Se amesteca toata tocatura si se adauga ceapa prajita, piper macinat,maghiran, 5-6 boabe de ienibahar si se potriveste de sare. Tocatura se pune intr-un mat mai gros, se inteapa din loc in loc si se fierbe 45 de minute la foc foarte mic, ca sa nu dea in clocot.
  3. Se raceste lebarul in apa rece, apoi se preseaza cu un tocator si o greutate, pentru a-l aplatiza si se serveste ca atare.

Vezi retete similare

de azi

Clatite americane cu goji Clatite americane cu goji
Clatitele americane cu goji sunt atat de bune incat le puteti servi atat la micul dejun cat si la gustare.
Batoane cu goji Batoane cu goji
Batoanele cu goji sunt bune la gustarile dintre mese, avand un efect energizant puternic.