Lebar

Lebarul este un preparat banatean, specific sarbatorilor de Craciun si care se prepara mai ales din porcul proaspat sacrificat.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Lebarul este delicios si se servete in dimineatza de Craciun. Lebarul este delicios si se servete in dimineatza de Craciun.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 350 gr rinichi e porc
  • 900 gr ceafa de porc
  • 600 gr ficat de porc
  • 600 gr slanina de porc
  • 350 gr carne de la capatana porcului
  • maghiran
  • 150 gr ceapa prajita
  • ienibahar
  • piper macinat
  • sare

Cum se prepara?

  1. Se fierbe ficatul impreuna cu slanina si se toaca foarte marunt. Rinichii, ceafa si carnea de la capatana se fierb si se toaca la marime mijlocie.
  2. Se amesteca toata tocatura si se adauga ceapa prajita, piper macinat,maghiran, 5-6 boabe de ienibahar si se potriveste de sare. Tocatura se pune intr-un mat mai gros, se inteapa din loc in loc si se fierbe 45 de minute la foc foarte mic, ca sa nu dea in clocot.
  3. Se raceste lebarul in apa rece, apoi se preseaza cu un tocator si o greutate, pentru a-l aplatiza si se serveste ca atare.

Vezi retete similare

Aperitive de azi

Chec sarat cu masline si rosii Chec sarat cu masline si rosii
Checul sarat cu masline si rosii este de fapt o paine usoara, gustoasa si la mare cautare la mcul dejun.
Batoane cu fulgi de ovaz Batoane cu fulgi de ovaz
Batoanele cu fulgi de ovaz se prepara rapid si ieftin, sunt integrale si, de asemenea, fac o gustare excelenta cu continut ridicat de carbohidrati, pentru un plus de energie.