Jambon de porc

Jambonul de porc este un aperitiv delicios, aromat pe care il putem servi ca atare sau il putem folosi la prepararea multor feluri de mancare.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Jambonul de porc este gata...Pofta buna! Jambonul de porc este gata...Pofta buna!

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1 ciolan de porc (pulpa din spate)
  • 10 boabe de piper
  • 3 foi de dafin
  • 3 crengute de rozmarin
  • 2 linguri cu sare
  • 4 boabe de ienibahar
  • 5 catei de usturoi
  • 2 litri de vin alb sec

Cum se prepara?

  1. Parleste ciolanul, curata-l cu lama cutitului, apoi spala-l cu apa rece. Pune apa la fiert intr-o tava mare  cat sa incapa piciorul de porc. Adauga sarea, piperul, ienibaharul, usturoiul taiat felii, foile de dafin.
  2. lasa sa clocoteasca, apoi pune ciolanul. Cand sosul a scazut la jumatate completeaza cu vin.Lasa sa fiarba, la foc mic4 ore. Cu 3 minute inainte de a lua oala de pe foc, presara rozmarinul.
  3. Lasa sa se raceasca in zeama ( intorcandu-l din cand in cand), apoi pune jambonulla presat intre doua tocatoare de lemn cu o greutate deasupra. Lasa-l de seara pana dimineata, apoi pune ciolanul la zvantat sau intr-o camera aerisita si racoroase. A doua zi afuma-l sau baga-l in frigider.

Vezi retete similare

Jambon fiert in vin Jambon fiert in vin
Jambonul fiert in vin este un aperitiv delicios si aromat, mai ales daca il si afumati putin.
Jambon Jambon
Jambonul este un aperitiv foarte gustos, iar daca aveti ocazia sa il preparati dvs atunci cu siguranta va fi foarte bun.
Paine umpluta cu carne si jambon Paine umpluta cu carne si jambon
Painea umpluta cu carne si jambon este apertivul perfect pentru o dupa amiaza placuta alaturi de prieteni.
Crochete cu jambon si carne de vaca Crochete cu jambon si carne de vaca
Crochetele cu jambon si carne de vaca sunt delicioase daca sunt servite la micul dejun a doua zi sau de ce nu ca aperitiv la o cina alaturi de cei dragi.
Toba de porc Toba de porc
Toba de porc este un preparat traditional de Craciun, care nu poate lipsi indiferent ca aveti invitati sau nu.
Toba din capatana de porc cu sange Toba din capatana de porc cu sange
Toba din capatana de porc cu sange are un gust dulceag si este foarte gustoasa.
Toba de porc- varianta 2 Toba de porc- varianta 2
Toba de porc cu siguranta o stiti si nu lipseste de pe masa de Craciun.
Chiftelute din maruntaie de porc Chiftelute din maruntaie de porc
Chiftelutele din maruntaie de porc sunt foarte gustoase, si au avantajul ca le puteti servi reci la aperitiv sau calde alaturi de garnitura, ca fel principal.
Piftie de porc Piftie de porc
Piftia de porc este un aperitiv specific iernii, care nu poate lipsi de pe masa de Craciun.
Rulada de porc cu marar Rulada de porc cu marar
Rulada de porc cu marar este un preparat pe care il puteti servi cald ca fel pricipal alaturi de o garnitura, sau rece ca aperitiv.

Aperitive de azi

Covrigi rotunzi cu susan Covrigi rotunzi cu susan
Acesti covrigi rotunzi si rumeni isi datoreaza textura deosebita faptului ca sunt gatiti de doua ori, intai prin oparire, iar apoi prin coacere.Moi la miez si cu o crusta crocanta, sunt excelenti si umpluti, dar si simpli, prajiti si unsi cu unt.
Chec sarat cu masline si rosii Chec sarat cu masline si rosii
Checul sarat cu masline si rosii este de fapt o paine usoara, gustoasa si la mare cautare la mcul dejun.