Jambon

Jambonul este un aperitiv foarte gustos, iar daca aveti ocazia sa il preparati dvs atunci cu siguranta va fi foarte bun.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Jambonul trebuie sa il preparati daca aveti ocazia. Jambonul trebuie sa il preparati daca aveti ocazia.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1 picior de porc
  • sare
  • silitra
  • zahar

Cum se prepara?

  1. Se curata grasimea de pe pulpa din spate a porcului, iar carnea se zvanta la rece 3-4 zile. Se pune apoi intr-un vas de lemn si peste ea se toarna o saramura pregatita astfel: la 10 litri apa - 700 gr sare mare, 30 g silitra, 300 g zahar.
  2. Saramura se fierbe, se strecoara si se pune calduta peste carnea care a fost sarata in prealabil cu acelasi amestec. Carnea se tine in vasul de lemn 6-7 zile inainte de a se turna apa sarata peste ea.
  3. Se acopera carnea cu apa sarata, se pune deasupra o greutate, se intoarce des, iar dupa 3 saptamani se scoate, se zvanta la aer rece si se pune la fum rece timp de 2-3 zile.
  4. Jambonul se serveste la gustarea de dinaintea mesei ca aperitiv sau ca un fel de mancare (cand e servit cu legume sau branzeturi).

Vezi retete similare

Paine umpluta cu carne si jambon Paine umpluta cu carne si jambon
Painea umpluta cu carne si jambon este apertivul perfect pentru o dupa amiaza placuta alaturi de prieteni.
Crochete cu jambon si carne de vaca Crochete cu jambon si carne de vaca
Crochetele cu jambon si carne de vaca sunt delicioase daca sunt servite la micul dejun a doua zi sau de ce nu ca aperitiv la o cina alaturi de cei dragi.
Jambon fiert in vin Jambon fiert in vin
Jambonul fiert in vin este un aperitiv delicios si aromat, mai ales daca il si afumati putin.
Jambon de porc Jambon de porc
Jambonul de porc este un aperitiv delicios, aromat pe care il putem servi ca atare sau il putem folosi la prepararea multor feluri de mancare.
Pasta de sunca Pasta de sunca
Pasta de sunca este o pasta delicioasa, preferata cel mai mult de copii.
Painite umplute cu sunca taraneasca Painite umplute cu sunca taraneasca
Painitele umplute cu sunca taraneasca sunt perfecte atat la micul dejun cat si ca gustare de dupa-amiaza.

de azi

Clatite americane cu goji Clatite americane cu goji
Clatitele americane cu goji sunt atat de bune incat le puteti servi atat la micul dejun cat si la gustare.
Batoane cu goji Batoane cu goji
Batoanele cu goji sunt bune la gustarile dintre mese, avand un efect energizant puternic.