Icre de peste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Icrele de peste sunt foarte bune si aromate, fiind un aperitiv foarte apreciat si indragit.

Ingrediente

    • 100 gr icre de peste (crap, macrou, stiuca, platica]
    • 200 ml ulei
    • 2 linguri cu gris fiert
    • 1/2 ceapa
    • 1/2 lamaie
    • 2 fire ceapa verde

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Desarezi icrele cu apa calda, le lasi sa se scurga in tifon pus in sita, timp in care toci ceapa, o presari cu sare, amesteci prin apasare si speli cu apa rece. Lasi sa se scurga bine.
  2. Fierbi grisul in apa, lasi sa se raceasca. Rastorni icrele in castron,  adaugi grisul si omogenizezi. (Daca ai icre proaspete, le folosesti numai daca le-ai sarat si le-ai lasat sa stea 10-12 ore).
  3. Torni uleiul incet (lucrezi cu o lingura de lemn), pana cand arata ca o pasta alba, compacta. Adaugi ceapa si zeama de lamaie, omogenizezi si lasi la rece. Tot acum pui si cozi si frunze tocate de ceapa verde (seara).

Recomandari

Aperitive