Icre de fasole

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Icrele de fasole este reteta perfecta pentru o mancare de post delicioasa si foarte gustoasa.

Ingrediente

    • 250 gr fasole boabe
    • 1 pastarnac
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 200 ml ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane.

  1. Alegi fasolea, o speli in cateva ape caldute, acoperi cu apa rece si dai in clocot cateva minute. Arunci apa, umpli oala cu  cinci masuri de apa rece (la o masura de fasole). Fierbi acoperit impreuna cu un morcov si un pastarnac, pana cand se desface bobul. Sarezi si mai fierbi 1/2 ora, stingi focul si lasi sa se raceasca.
  2. Treci fasolea si legumele fierte prin sita, amesteci cu ceapa tocata fin (ceapa o presari cu sare, lasi cateva minute, amesteci prin apasare, clatesti cu apa rece) si torni uleiul incet, ca la maioneza. Lucrezi cu o lingura de lemn, omogenizezi amestecul, potrivesti de sare si, cand totul este gata, asezi  icrele de fasole in piramida, decorezi cu legume de sezon (crude sau murate).
  3. Pregatesti totul seara, lasi la frigider, iar dimineata faci tartine mici cu paine prajita, peste care pui fasole in strat gros. Decorezi cu legume proaspete, servesti cu ceai din plante, indulcit si parfumat cu lamaie.


Recomandari

Aperitive