Icre de fasole

Icrele de fasole este reteta perfecta pentru o mancare de post delicioasa si foarte gustoasa.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Icrele de fasole sunt delicioase, aromate si foarte usor de preparat. Icrele de fasole sunt delicioase, aromate si foarte usor de preparat.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 250 gr fasole boabe
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 200 ml ulei
  • sare

Cum se prepara?

Ingrediente pentru 4-6 persoane.

  1. Alegi fasolea, o speli in cateva ape caldute, acoperi cu apa rece si dai in clocot cateva minute. Arunci apa, umpli oala cu  cinci masuri de apa rece (la o masura de fasole). Fierbi acoperit impreuna cu un morcov si un pastarnac, pana cand se desface bobul. Sarezi si mai fierbi 1/2 ora, stingi focul si lasi sa se raceasca.
  2. Treci fasolea si legumele fierte prin sita, amesteci cu ceapa tocata fin (ceapa o presari cu sare, lasi cateva minute, amesteci prin apasare, clatesti cu apa rece) si torni uleiul incet, ca la maioneza. Lucrezi cu o lingura de lemn, omogenizezi amestecul, potrivesti de sare si, cand totul este gata, asezi  icrele de fasole in piramida, decorezi cu legume de sezon (crude sau murate).
  3. Pregatesti totul seara, lasi la frigider, iar dimineata faci tartine mici cu paine prajita, peste care pui fasole in strat gros. Decorezi cu legume proaspete, servesti cu ceai din plante, indulcit si parfumat cu lamaie.


Vezi retete similare

Fasole icre Fasole icre
Fasolea icre este plina de fibre si este delicioasa si satioasa, perfecta pentru zilele de post din an.
Tartine cu icre Tartine cu icre
Tartinele cu icre sunt foarte gustoase, fiind in acelasi timp un apetitiv foarte satios si usor de preparat.
Icre de peste Icre de peste
Icrele de peste sunt foarte bune si aromate, fiind un aperitiv foarte apreciat si indragit.
Rosii umplute cu icre Rosii umplute cu icre
Rosiile umplute cu icre trebuie sa le incercati pentru ca sunt delicioase, aromate si foarte usor de preparat.
Fasole facaluita Fasole facaluita
Fasolea facaluita este un aperitiv de post, care este mai aromat si gustos daca este servit rece.
Fasole batuta Fasole batuta
Fasolea batuta este un aperitiv satios si economic, pe care il puteti prepara ori de cate ori doriti un preparat usor si delicios.
Fasole sleita Fasole sleita
Fasolea sleita este un preparat traditional din Ardeal, foarte gustoasa, mai ales in zilele de post.
Fasole sleita- varianta 2 Fasole sleita- varianta 2
Fasolea sleita este un aperitiv delicios si gustos, numai bun in zilele de post de peste an.
Chiftele din fasole boabe Chiftele din fasole boabe
Chiftelele din fasole boabe sunt perfecte in perioada de post sau cand doriti un preparat diferit si gustos in acelasi timp.
Spuma de fasole boabe Spuma de fasole boabe
Spuma de fasole boabe este un aperitv rapid si satios, perfect pentru zilele de post.

de azi

Clatite americane cu goji Clatite americane cu goji
Clatitele americane cu goji sunt atat de bune incat le puteti servi atat la micul dejun cat si la gustare.
Batoane cu goji Batoane cu goji
Batoanele cu goji sunt bune la gustarile dintre mese, avand un efect energizant puternic.