Humus

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Humus este un preparat foarte popular in tarile arabe. Spumos. hranitor si cu putine calorii, acest humus a devenit in ultimul timp foarte popular si la noi. Cu adaos de mirodenii acest humus este excelent pentru perioadele de post sau pentru vegetarieni.

Ingrediente

    • 500 gr naut
    • 1 lamaie
    • 2 catei de usturoi
    • 3 linguri pasta de susan
    • 6 linguri ulei de masline
    • patrunjel verde
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Se lasa nautul la inmuiat intr-un castron cu apa, cu o seara inainte de preparare. A doua zi, se scurge apa, se freaca boabele intre palme si se scot cojile. Se spala in apa rece, apoi se pune la fiert 30 de minute.
  2. Se strecoara boabele de naut, oprind o cana din zeama in care au fiert.Boabele se paeaza cu un mixer sau se zdrobesc cu ajutorul presei de piure. Crema obtinuta se pune intr-un castron.
  3. Piureul se amesteca cu pasta de susan, se freaca apoi cu uleiul de masline, se adauga treptat din zeama in care a fiert nautul pana cand se obtine consistenta dorita, Se condimenteaza, dupa gust, cu usturoi zdrobit, zeama de lamaie, sare si piper. Se garniseste cu patrunjel verde si se serveste pe o lipie arabeasca sau cu felii de paine prajita.

Recomandari

Aperitive