Fasole icre

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fasolea icre este plina de fibre si este delicioasa si satioasa, perfecta pentru zilele de post din an.

Ingrediente

    • 250 gr fasole
    • 1 morcov
    • 1 ceapa
    • 1 pastarnac
    • 150 ml  ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Alegi fasolea, o speli, o lasi o noapte intreaga acoperita cu apa rece si o pui la foc cu apa proaspata. Arunci apa dupa doua-trei clocote, umpli cu trei masuri de apa. Fierbi la foc domol cu 1 morcov si 1 pastarnac.
  2. Cand fasolea este bine fiarta tragi oala de pe foc si o lasi sa se raceasca, dupa care treci totul prin sita.
  3. Toci ceapa marunt, presari cu sare, speli cu apa rece, scurgi si o amesteci cu fasolea.Adaugi uleiul ca la maioneza, lucrand cu o lingura de lemn. Potrivesti de sare si o asezi pe o farfurie mare, in forma de piramida. Ornezi cu felii de legume de sezon si servesti cu paine prajita.

Recomandari

Aperitive