Empanadas cu carne

"Empanadas" sunt pateuri cu carne, branza, legume, populare in America Latina si in sudul Europei. Denumirea vine de la verbul "empanar", care inseamna a rula sau a imbraca in paine.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Empanadas cu carne sunt delicioase atat la micul dejun cat si la gustare. Empanadas cu carne sunt delicioase atat la micul dejun cat si la gustare.

Ce ingrediente se folosesc?

PENTRU BLAT:

  • 150 gr faina
  • un galbenus
  • 50 gr drojdie
  • 2 linguri de lapte
  • 100 gr unt
  • putin zahar

PENTRU UMPLUTURA:

  • 200 gr carne tocata
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 1 ceapa tocata marunt
  • un catel de usturoi strivit
  • o lingura de ulei
  • un ardei tocat cubuleteo
  • o legatura de patrunjel
  • 70 gr masline verzi taiate marunt
  • oregano macinat
  • sare
  • piper

Cum se prepara?

  1. Se dizolva drojdia in lapte, se adauga galbenusul, untul si zaharul, faina si se framanta bine compozitia pana se obtine un aluat subtire, care se lasa sa se odihneasca la frigider o noapte intreaga.
  2. Se incinge uleiul si se prajesc pe rand ceapa, ardeiul, usturoiul si carnea tocata. Se ia de pe foc si se adauga un ou, un galbenus, maslinele si patrunjelul, oregano, sare si piper.
  3. Aluatul se imparte in doua placinte, iar pe fiecare placinta se pune o portie de umplutura, se impaturesc in jumatate si se lipesc bine marginile.
  4. Se coace in cuptor, circa 20 de minute, la 200°C (pot fi prajite si in tigaie). Inainte de a fi coapte se vor unge pateurile cu galbenus.
  5. Pot fi servite calde sau reci, cu un sos picant de rosii. In loc de carne, pateurile mai pot fi umplute cu cascaval si sunca, cu porumb si ceapa, sau spanac si costita.

Vezi retete similare

Rulada de carne cu glazura dulce picanta Rulada de carne cu glazura dulce picanta
Rulada de carne cu glazura dulce picanta este un aperitiv care nu trebuie sa lipseasca de la evenimentele importante din viata dvs!
Rulada de carne Rulada de carne
Aceasta rulada de carne inlocuieste cu succes mezelurile din comert, fiind in acelasi timp delicioasa si apetisanta.
Chec din carne de curcan Chec din carne de curcan
Checul din carne de curcan este un aperitiv dietetic, foarte gustos si sanatos, pe care insa il puteti prepara si cu carne de pui.
Pateu din carne de iepure-varianta 2 Pateu din carne de iepure-varianta 2
Pateul din carne de iepure este un aperitiv vanatoresc, aromat satios si foarte rafinat.
Rulada din carne tocata Rulada din carne tocata
Desi, la prima vedere pare complicat de preparat, rulada din carne tocata se prepara foarte usor. Acest preparat se poate servi atat ca fel principal alaturi de o garnitura si salata cat si ca aperitiv la micul dejun.
Crochete cu jambon si carne de vaca Crochete cu jambon si carne de vaca
Crochetele cu jambon si carne de vaca sunt delicioase daca sunt servite la micul dejun a doua zi sau de ce nu ca aperitiv la o cina alaturi de cei dragi.
Cornuri cu carne tocata Cornuri cu carne tocata
Cornurile cu carne tocata sunt delicioase, aromate si satioase, fiind gustarea perfecta pentru micul dejun.Daca doriti le puteti baga la cuptor pentru 3-4 minute, astfel aromele se imbie perfect.
Ciupercute cu carne Ciupercute cu carne
Ciupercutele cu carne pot fi un aperitiv pe cinste cu ocazia sarbatorilor, sau la o aniversare.De asemenea gustul delicios al amestecului de carne cu cipercile dau ca rezultat o aroma deosebita.
Rulouri cu carne tocata Rulouri cu carne tocata
Rulourile cu carne tocata sunt aperitivul perfect pentru mesele alaturi de cei dragi cand doriti ca totul sa fie perfect.
Crochete de carne cu ciuperci Crochete de carne cu ciuperci
Crochetele de carne cu ciuperci trebuie sa le incercati pentru ca sunt perfecte pentru un aperitiv gustos, aromat si usor de preparat.

de azi

Clatite americane cu goji Clatite americane cu goji
Clatitele americane cu goji sunt atat de bune incat le puteti servi atat la micul dejun cat si la gustare.
Batoane cu goji Batoane cu goji
Batoanele cu goji sunt bune la gustarile dintre mese, avand un efect energizant puternic.