Chisca

Chisca este un produs foarte aromat, specific sarbatorilor de Craciun.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Macar o data trebuie sa preparati chisca, si va veti convinge de gustul ei delicios. Macar o data trebuie sa preparati chisca, si va veti convinge de gustul ei delicios.

Ce ingrediente se folosesc?

  • mat de chisca (intestinul gros de la porc)
  • 150 gr orez
  • 500 gr carne macra de porc
  • 4 cepe
  • 150 ml ulei
  • piper macinat
  • sare
  • marar verde
  • patrunjel verde

Cum se prepara?

  1. Se taie ceapa marunt se caleste in ulei. Se adauga orezul si se prajeste si el un pic. Se da deoparte sa se raceasca si se amesteca cu carnea tocata  piper, verdeata, sare.
  2. Se spala matul de porc si se umple cu umplutura rezultata,dar pe jumatate ca sa aiba unde sa se umfle orezul (altfel plesneste la fiert). Se fierbe si inteapa cu furculita la fiert.
  3. Se lasa sa se raceasca in zeama, apoi se scoate si se prajeste in ulei.Se mananca calda sau rece.

Vezi retete similare

Chisca- varianta 3 Chisca- varianta 3
Chisca este un preparat de iarna foarte gustos si apetisant.
Chisca umpluta Chisca umpluta
Chisca umpluta este un preparat ardelenesc specific Craciunului.
Chisca- varianta 2 Chisca- varianta 2
Chisca este un preparat specific Ardealului pe care gospodinele il prepara numai de Craciun.
Chisca de Bucovina Chisca de Bucovina
Chisca de Bucovina este un aperitiv delicios, care nu poate lipsi de pe masa de Craciun, find un preparat specific sarbatorilor de iarna.

Aperitive de azi

Covrigi rotunzi cu susan Covrigi rotunzi cu susan
Acesti covrigi rotunzi si rumeni isi datoreaza textura deosebita faptului ca sunt gatiti de doua ori, intai prin oparire, iar apoi prin coacere.Moi la miez si cu o crusta crocanta, sunt excelenti si umpluti, dar si simpli, prajiti si unsi cu unt.
Chec sarat cu masline si rosii Chec sarat cu masline si rosii
Checul sarat cu masline si rosii este de fapt o paine usoara, gustoasa si la mare cautare la mcul dejun.