Budinca Neselrode

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca Neselrode este un aperitiv de vara foarte gustos si aromat, pe care il veti aprecia cu placere.

Ingrediente

    • 3 linguri apa
    • 1 lingura zahar
    • 60 gr stafide
    • 40 gr fructe confiate
    • coaja de portocala confiata
    • 100 gr lichior
    • 300 rg frisca lichida
    • 4 albusuri
    • 125 gr piure de castane
    • 300 gr frisca batuta
    • 1 baton de vanilie
    • 100 gr castane glasate

Instructiuni de preparare

  1. Se dizolva zaharul in 3 linguri de apa fierbinte, intr-un castron, si se pun stafidele in acest sirop, la macerat, cateva minute. Se amesteca pana se raceste siropul. 
  2. Se pun in alt castron fructele confiate, taiate fin si coaja confiata de portocale si se toarna peste ele destul lichior ca sa le acopere. Se lasa la macerat 12 ore. 
  3. Se pune frisca lichida intr-o craticioara sa fiarba incet cu vanilia taiata marunt. Intr-un vas, se bat spuma tare albusurile. Frisca fierbinte se toarna peste albusuri, amestecand usor. Se amesteca mereu cu o lingura de lemn si se fierbe amestecul la foc foarte mic. Nu se ia vasul de pe foc pana ce crema nu se ingroasa. 
  4. Crema calduta se amesteca cu fructele confiate, stafidele si piureul de castane. Se inglobeaza usor frisca batuta in crema, se pune compozitia intr-un castron de portelan si se lasa sa se raceasca. Dupa ce crema s-a racit, se pune castronul in congelator 1 ora.
  5. Se scoate apoi castronul din conge-lator, se orneaza cu castane glasate si se serveste. 

Recomandari

Aperitive