Budinca de paine cu branza de vaci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de paine cu branza de vaci este o budinca aperitiv foarte gustoasa, pe care o puteti servi atat calda cat si rece.

Ingrediente

    • 1/2 franzela veche
    • 250 gr branza de vaci
    • marar tocat
    • 500 ml lapte nefiert
    • 3 oua
    • 1 lingura cu unt
    • sare
    • 1 lingura cu zahar vanilinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Incalziti laptele pe foc mic pana ajunge la punctul de fierbere si rasturnati-l intr-o cratita mica, apoi bateti in lapte 1 ou.
  2. Taiati franzela felii si inmuiati in lapte fierbinte, apoi scurgeti in cana laptele ramas.
  3. Zdrobiti cu furculita franzela inmuiata si impartiti in 3 parti: 1 parte o amestecati cu cele 2 oua ramase, alta parte o amestecati cu branza de vaci, iar ceea ce v-a ramas amestecati cu marar tocat.
  4. Ungeti cu unt o forma mica de placinta, puneti in straturi cele 3 amestecuri si coaceti budinca 1/2 ora la foc potrivit.
  5. Cand budinca s-a rumenit, scoateti forma din cuptor, presarati deasupra ei zahar vanilinat si lasati sa se raceasca in tava 1/4 ora.
  6. Serviti budinca taiata felii cat timp este calda.

Recomandari

Aperitive