- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de malai cu branza de vaci este o budinca traditionala, foarte aromata si gustoasa, mai ales daca o serviti la micul dejun.
Ingrediente
- 300 gr branza de vaci
- 300 ml smantana
- 3 oua
- 400 gr malai
- 200 gr faina
- 1 lingura zahar
- 1/2 plic praf de copt
- 1 lingurita zeama de lamaie
Instructiuni de preparare
- Se freaca branza de vaci cu galbenusurile, se adauga smantana, zaharul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie si malaiul - fiert cateva minute si racit. La sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma.
- Compozitia se toarna in forma tapetata si se coace in cuptorul incins la foc potrivit, timp de 45 de minute.
- Cand s-a rumenit si se desprinde de pe marginea formei, este gata. Se serveste cu smantana.