Ananas glasat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ananasul glasat este un aperitiv dulce, plin de vitamine si foarte aromat.

Ingrediente

    • 4 felii mari de anans proaspat
    • 2 portocale

    PENTRU SIROP:

    • 200 ml apa
    • 200 gr zahar
    • 200 gr frisca
    • 2 linguri zahar pudra
    • 4 bule de inghetata de vanilie
    • 30 gr ciocolata rasa
    • 30 gr alune prajite si zdrobite

Instructiuni de preparare

  1. Se scoate partea fibroasa din feliile de ananas. Se pun pe un platou si se pudreaza cu zahar. Se curata portocalele si se scot toate pielitele albe. Se separa feliile si se curata.
  2. Se pun bucatile de portocala intr-un sirop facut din 200 ml apa si 200 gr zahar si se lasa cateva minute in siropul fierbinte, apoi se scot, se scurg si se lasa la racit.
  3. Se pun feliile de ananas pe un platou si se decoreaza cu bucati de portocala, in forma de floare. Se pune totul in frigider.
  4. Inainte de a servi se pune cate o bula de inghetata in mijlocul fiecarei felii de ananas. Deasupra se pune frisca si se presara alune si ciocolata rasa.

Recomandari

Aperitive