Tiramisu din piscoturi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tiramisu din piscoturi este o prajitura foarte aromata si gustoasa, pe care daca o preparati cu o zi inainte devina mult mai aromata.

Ingrediente

    • piscoturi
    • 225 gr mascarpone
    • 225 gr frisca lichida
    • 5 galbenusuri
    • 1 albus ou batut spuma
    • 150 gr zahar
    • 100 ml lichior sau rom, dupa gust
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 esenta rom
    • cacao pentru pudrat
    • ness pentru inmuiat piscoturile(o ceasca de apa rece - o ligurita de ness)

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron se freaca galbenusurile  cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa si albicioasa. Amestecand cu grija se adauga crema mascarpone, frisca batuta spuma,albusul batut spuma si la final  lichiorul , esenta de rom si zaharul vanilat. Se amesteca  cu atentie pana cand compozitia se omoeggnizeaza.
  2. Intr-o tava se aseaza un strat de crema , un strat piscoturi insiropate pe ambele parti, un alt strat de crema , un alt strat piscoturi si se incheie cu un strat de crema dispusa uniform cu ajutorul unei spatule. Deasupra se pudreaza cu un strat de cacao data prin sita.
  3. Prajitura se tine la frigider cel putin 3 ore inainte de servire. Tiramisu e si mai gustos daca este preparat cu o zi inainte de servire.
     

Recomandari

Prajituri