Savarina cu portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Savarina cu portocale este cea mai aromata prajitura. Aroma de portocale imbibata in ea, ne face sa uitam ca nu are crema.

Ingrediente

    PENTRU SAVARINE:

    • 75 gr zahar pudra
    • zahar vanilat
    • 2 oua
    • 3 linguri apa calda
    • 3 linguri vin alb dulce
    • 75 gr faina
    • 1 cutie praf de budinca
    • 1/2 plic praf de copt

    PENTRU SIROP:

    • 5 portocale
    • vin alb
    • 100 gr zahar
    • 1 portocala pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Se ia o tava cu  forme de savarina, se pun in fiecare lacas cate 4 linguri de zahar si se arde, imbracand bine peretii formei.
  2. Intr-un castron se freaca ouale cu zaharul tos, zaharul vanilat si apa calda, amestecand cu o lingura de lemn, pana se albeste. Se adauga vinul, faina, praful de budinca si praful de copt, omogenizand bine compozitia. Se toarna compozitie in lacasurile cu caramel cam 3/4 dn nivelul formei, apoi se baga tava la cuptor sa se coaca 30 de minute, la foc moderat.
  3. Se storc cele 5 portocale si sucul obtinut se amesteca cu aceeasi cantitate de vin alb dulce si cu 100 gr de zahar, lasand sa fiarba pe foc mic, pana scade putin.
  4. Se scoate prajitura din cuptor si cand se raceste putin se toarna siropul peste ea, se lasa 10 minute cat sa se imbibe, apoi se rastoarna pe un platou decorandu-le cu felii de portocale.

Recomandari

Prajituri