Sarlota cu ciocolata- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarlota cu ciocolata este cel mai dulce si gustos desert, foarte indragit atat de copii cat si de adulti.

Ingrediente

    • 100 gr piscoturi
    • 5 oua
    • 300 ml lapte
    • 7 foi de gelatina
    • 200 gr ciocolata rasa
    • 1/2 baton de vanilie
    • 200 gr zahar
    • 600 gr frisca

Instructiuni de preparare

  1. Se tapeteaza o forma de tort cu piscoturi. Se bat bine cu telul, intr-un vas, ouale intregi cu laptele, gelatina inmuiata in apa rece, ciocolata rasa, vanilia taiata marunt si zaharul. Se pune vasul in bain-marie si se fierbe compozitia, batand cu telul, pana se ingroasa. 
  2. Cand compozitia s-a ingrosat, se lasa sa se raceasca si se muta intr-un castron. Se inglobeaza 500 gr frisca si se pune compozitia in forma tapetata cu piscoturi. 
  3. Se pune forma in frigider, pana se intareste sarlota. Cand sarlota s-a prins bine, se scoate forma din frigider, se rastoarna sarlota pe un platou si se orneaza cu 100 gr frisca.

Recomandari

Prajituri