Rulada lui Mos Craciun

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rulada lui Mos Craciun este un desert delicios de iarna, usor de preparat si pe placul tuturor.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 4 oua
    • 50 gr unt
    • 150 gr zahar pudra
    • 2 linguri cacao
    • 120 gr faina
    • 1/2 plic praf de copt

    PENTRU SPUMA DE CIOCOLATA:

    • 4 oua
    • 250 ml frisca lichida
    • 70 gr zahar cristale
    • 70 gr unt
    • 100 gr ciocolata neagra
    • 20 gr cacao

    PENTRU CREMELE DE BAZA:

    • 100 gr ciocolata neagra
    • 300 ml frisca lichida
    • 100 gr ciocolata cu lapte
    • 100 gr unt
    • 100 gr ciocolata alba
    • 6 oua
    • 3 foi gelatina

    PENTRU MONTAT:

    • 75 ml zeama de compot

    PENTRU DECOR:

    • fulgi de nuca de cocos
    • ciocolata
    • fructe
     

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluat, se freaca galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul se albeste. Se topesc 30 gr unt. Se amesteca faina, praful de copt, sarea, cacaua si apoi se adauga crema de galbenusuri. Se amesteca de jos in sus si, continuand amestecarea, se pune untul topit.
  2. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se pun intai doua linguri din spuma rezultata in amestecul cu faina, se amesteca si apoi se adauga spuma de albus. Tava de copt se tapeteaza cu hartie, se unge cu restul untului, se toarna aluatul si se coace 15 minute.
  3. Pentru spuma de ciocolata, se amesteca zaharul cu 50 ml apa, se pun pe foc si se lasa la fiert 4 minute. Se pun ouale intr-un castron, si in timp ce se bat cu mixerul, se toarna siropul fiert. Se bat pana cand amestecul se albeste si capata o consistenta spumoasa. Se topeste ciocolata cu untul, se adauga cacaua si se amesteca. Se bate frisca spuma si apoi se amesteca alaturi de cele doua compozitii de oua si de cacao.
  4. Pentru cele 3 straturi de crema baza, in trei castroane diferite se pun cele trei tipuri de ciocolata rupte bucati si se topeste fiecare ciocolata la bain-marie. In ciocolata alba se adauga o lingura de frisca si apoi se topeste. Se inmoaie cele 3 foi de gelatina, se repartizeaza in cele trei ciocolate topite ?i se amesteca. Apoi, in fiecare ciocolata se pun cate doua galbenusuri si 30 g unt. Se bat albusurile spuma si frisca se bate si ea. Se repartizeaza cele doua spume in cele trei tipuri de ciocolata si se amesteca.
  5. Pentru montarea acestui tip de rulada se foloseste o sticla de plastic care se taie 15 cm, pe lung. Prin gaura facuta se asaza aluatul copt, eventual se taie in doua si se umezeste cu o pensula inmuiata in zeama de compot. Se toarna intai cele trei tipuri de ciocolata si dupa fiecare, alba, cu lapte si neagra, se pune rulada la frigider pentru 10 minute. Dupa ce a stat 10 minute la frigider peste cea de-a treia ciocolata se toarna spuma de ciocolata. Se da la rece pentru 6 ore. Se orneaza cu fructe, ciocolata ?i nuca de cocos.

Recomandari

Prajituri