Rulada cu nuci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rulada cu nuci este un desert rapid, delicios, care poate oricand sa fie punctul forte al unei mese in familie.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 150 gr faina
    • 4 oua
    • 150 gr zahar

    PENTRU CREMA CARAMEL:

    • 100 ml lapte
    • 1 galbenus
    • 200 gr zahar
    • 1 lingura faina
    • 200 gr unt

    PENTRU ORNAT :

    • 150 gr miez de nuca sau arahide

Instructiuni de preparare

  1. Se  bat albusurile spuma, se adauga zahrul si se bate pana se obtine o spuma ferma, ca pentru bezele. Se adauga, pe rand, galbenusurile ai apoi faina, in ploaie, amestecand usor de jos in sus.
  2. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru 15 minute. Can este gata, se scoate pe un prosop umzit, se ruleaza cu hartie cu tot si se lasa sa se raceasca.
  3. Intre timp, se caramelizeaza 100 gr de zahar, se stinge cu 2 linguri de apa sau lapte si se lasa sa fiarba pana se topeste caramelul. Se ia vasul de pe foc si se lasa compozitia sa se raceasca. Se adauga galbenusul, restul de zahar, faina, laptele si se fierb in bain-marie, amestecand continuu, pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga treptat untul frecat spuma.
  4. Se desface cu atentie  blatul de rulada, se unge cu crema, pastrand 3 linguri pentru glazurat, si se ruleaza strans. Se unge suprafata ruladei cu crema ramasa, se presara miezul de nuca sau arahidele zdrobite, presandu-le usor ca sa se lipeasca bine.
  5. Rulada se lasa la rece 3 ore inainte de a fi taiata felii si servita.

Recomandari

Prajituri