Rulada cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O idee de desert pentru un pranz in familie sau pentru o masa festiva de sarbatori.Gustul ei delicios ii va incanta pana si pe copii.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 6 oua
    • 6linguri faina
    • 6 linguri zahar
    • 6 linguri ulei
    • 2 linguri zahar pudra pentru decor

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 5-6 mere
    • 3 linguri gris
    • 2 linguri zahar
    • menta proaspata
    • scortisoara macinata

Instructiuni de preparare

  1. Razi merele direct in tava de la cuptor, unsa in prealabil cu putin ulei. Presari peste ele scortisoara si menta,dupa gust, apoi adaugi zaharul si grisul.
  2. BSepari ouale iar albusurile le bati spuma cu putina sare, incorporezi zaharul si continui sa bati pana ce compozitia are textura de bezea. Adaugi treptat galbenusurile amestecate cu putin ulei, si incorporezi treptat faina, amestecand cu o spatula de lemn de jos in sus.
  3. Torni compozitia peste mere si le coci, la foc mic, aproximativ 30 de minute, pana se rumeneste blatul.
  4. Cand aluatul este rumenit scoti tava din cuptor si lasi 5 minute sa se racoreasca. Acoperi cu un prosop curat putin umezit.
  5. Iei o bucata de hartie de copt sau folie de aluminiu si presari pe ea zahar pudra. Rastorni tava peste hartia cu zaharul pudra, rulezi si o lasi sa se raceasca invelita cu un prosop.
  6. Rulada se taie felii abia dupa 2-3 ore cand este complet racita.

Recomandari

Prajituri