Rulada cu glazura de ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rulada cu glazura de ciocolata esete poate cea mai rapida, economica si apetisanta rulada, deoarece este foarte aromata si delicioasa.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 80 gr zahar pudra
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • 4 oua
    • 100 gr faina

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 50 gr zahar pudra
    • 1 lingurita coaja rasa de portocala
    • 200 gr unt
    • 1 lingura gem de caise

    PENTRU GLAZURA:

    • 150 ml lapte
    • 1 lingura coniac
    • 150 gr ciocolata amaruie
    • 50 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Se bat albusurile, adaugand treptat zaharul pudra, apoi se adauga galbenusurile pe rand si faina cernuta cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o forma dreptunghiulara unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace circa 10 minute, la foc moderat. Cand este gata se scoate blatul pe un prosop umezit , se ruleaza si se lasa sa se raceasca.
  2. Se mixeaza untul moale cu zaharul pudra, gemul de caise si coaja rasa de portocala, pana se obtine o crema spumoasa.
  3. Pentru glazura, se fierbe laptele la bain-marie, se adauga ciocolata rupta bucati si se lasa sa se topeasca, pana incepe sa se ingroase compozitia. Se ia vasul de pe bain marie, se adauga coniacul si dupa ce s-a racit se adauga untul, amestecand energic compozitia.
  4. Se desface cu atentie blatul, se unge cu crema de unt, apoi se ruleaza cat mai strans. Se imbraca rulada cu glazura de ciocolata si se lasa la rece circa 2-3 ore inainte a fi taiata felii.

Recomandari

Prajituri