Rulada cu crema si banane

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rulada cu crema si banane este desertul cu care puteti oricand sa ii surprindeti pe cei dragi.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 100 gr zahar
    • 100 gr faina
    • 5 oua
    • un plic zahar vanilinat

    PENTRU CREMA:

    • 100 gr zahar
    • 50 ml apa
    • 3 galbenusuri
    • 100 gr ciocolata neagra
    • o fiola esenta de rom
    • 2-3 banane
    • 200 gr unt

    PENTRU DECOR:

    • 50 gr ciocolata neagra
    • 100 gr frisca

Instructiuni de preparare

Ingrediente  pentru 6-8 portii

Timp de preparare 60 minute+ 10 minute coacere+ 1 zi asteptare

  1. Pentru aluat, se freaca 4 galbenusuri cu cele doua tipuri de zahar pana cand se obtine o crema spumoasa, se adauga un ou intreg si se amesteca bine. Se adauga faina, putin cate putin, si apoi albusurile batute spuma. Aluatul se toarna in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie unsa cu putin unt. Se intinde aluatul cu o spatula si se da la cuptor pentru 10 minute. Dupa copt, se scoate cu tot cu hartie si se acopera cu un prosop curat de bucatarie, foarte usor umezit.
  2. Pentru crema, zaharul si apa se fierb la foc mic pana se obtine un sirop gros care se varsa incet peste galbenusuri, amestecand continuu pana la completa racire. Se adauga untul, ciocolata topita la bain-marie si esenta. Se amesteca bine.
  3. Se desface rulada si se indeparteaza hartia, rulada se intinde usor si se umple cu crema peste care se asaza bananele curatate. Se ruleaza inapoi, usor si se asaza pe platoul de servit.
  4. Rulada se unge cu un strat de frisca batuta si se stropeste cu furculita cu ciocolata topita la bain-marie. Se da la rece pana a doua zi.

Atentie la cantitatea de apa a servetului! Cele mai multe nereusite provin din inmuierea completa in apa a acestuia. Pentru un rezultat perfect, servetul trebuie umezit usor.

 

Recomandari

Prajituri