Profiterol cu spuma de ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Profiterolurile cu spuma de ciocolata sunt foarte gustoase pentru ca sunt dulci si aromate, pe placul tuturor.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 4 oua
    • 1 lingura zahar
    • 250 ml apa
    • 150 gr faina
    • 125 gr unt
    • sare

    PENTRU SPUMA:

    • 10 gr zahar pudra
    • 2 galbenusuri si 3 albusuri
    • 150 gr ciocolata neagra de menaj

    PENTRU SOSUL DE CIOCOLATA:

    • 30 gr unt
    • 150 gr ciocolata
    • 150 ml lapte

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 45 minute
Timp de coacere 10 minute
Timp de fierbere 15minute

  1. Pentru aluat, untul se taie in bucati, se pune intr-o craticioara, se adauga zaharul, sarea si 250 ml de apa. Se pune vasul pe foc si, dupa ce se topesc, se trage de pe foc, se adauga faina dintr-o data si se amesteca energic. Se pune din nou pe foc pentru a se usca si a se dezlipi de peretii vasului.
  2. Se trage din nou de pe foc si se adauga ouale intregi, amestecand bine dupa fiecare. Se pune aluatul intr-un pos si se elibereaza mici bile de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se baga tava in cuptor sa se coaca, apoi se sct si se lasa sa se raceasca in totalitate.
  3. Pentru spuma, se topeste ciocolata la bain-marie. Dupa ce s-a topit, se adauga doua galbenusuri si zaharul pudra si se amesteca bine.Se bat spuma cele 3 albusuri si se incorporeaza delicat in crema de ciocolata, apoi, spuma se baga la frigider pentru o ora.
  4. Pentru sos, se pune ciocolata rupta intr-un vas, se adauga untul taiat si laptele. Se pun toate pe foc mic, amestecand continuu. Sosul se pastreaza la bain-marie pana in momentul servirii.
  5. Se umplu gogoselele cu spma de ciocolata, apoi se decoreaza cu sosul de ciocolata si se servesc calde sau  se pot pastra la frigider pana a doua zi.

Recomandari

Prajituri