Prajitura vanilata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bomba vanilata este un desert gustos si aromat cu care puteti oricand sa ii surprindeti pe cei dragi.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 2 x 120 gr faina
    • 2x4 albusuri
    • 2 x120 gr zahar 
    • 2 x4 galbenusuri

    PENTRU CREMA DE VANILIE:

    • un pliculet granule gelatina
    • 6 oua
    • 200 gr faina
    • 12 linguri zahar
    • 1 litru lapte
    • 10 ml esenta vanilie

    PENTRU UMPLUT:

    • 6 piersici din compot

    PENTRU SERVIT:

    • 3 linguri cacao

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii

Timp de preparare 60 minute+30 minute coacere+4 ore asteptare

  1. Se fac intai blaturile care se coc de doua ori in forme diferite, una rotunda pentru baza prajiturii si un blat drept pentru tapetat. Asadar, galbenusurile se freaca cu 120 gr zahar pana ce acesta se topeste. Albusurile se bat spuma si se adauga in crema de galbenus, apoi se pune faina.vSe amesteca si se toarna in forma rotunda.
  2. Se coace 10-15 minute si se lasa la racit. Se procedeaza lafel pentru foaia dreapta care apoi se taie triunghiuri.
  3. Pentru crema, galbenusurile se amesteca cu 6 linguri de zahar si faina. Apoi, se toarna cate putin lapte rece pentru a obtine o ciulama. Restul laptelui se pune la fiert si, cand clocoteste, se pune in lapte ciulamaua. Se amesteca pe foc pana cand crema devine groasa. Se trage deoparte si se adauga vanilia. Se lasa la racit, iar gelatina se inmoaie si apoi se pune in crema calduta.
    linal
  4. Cele 6 linguri de zahar ramase se bat cu albusurile si se amesteca in crema de vanilie cu gelatina. Se amesteca bine dar cu delicatete si se adauga piersicile din compot.
  5. Prajitura se monteaza intr-un castron ai carui pereti se tapeteaza cu triunghiuri de aluat copt. Se pune crema amestecata cu fructe, se niveleaza si se astupa cu blatul rotund. Vasul se imbraca in folie pentru a a nu absorbi alte mirosuri din frigider si se da la rece pentru 4 ore.
  6. Pentru servit, se scoate prajitura din castron cu ajutorul unei farfurii si apoi se intoarce. Se presara din abundenta cu cacaua cernuta si se aduce la masa.

Recomandari

Prajituri