Prajitura sireata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura sireata este o prajitura delicioasa, misterioasa, dar care ofera de fiecare data o senzatie placuta la fiecare imbucatura.

Ingrediente

    • 10  oua
    • 250 gr unt/margarina
    • 1 litru lapte
    • 300 gr faina
    • 300 gr zahar
    • 1 lingurita esenta rom
    • 3 pliculete zahar vanilat

Instructiuni de preparare

  1. Frecati untul moale cu 150 grame din zahar, pana obtineti o crema fina si aerata cu volumul marit. Adaugati treptat galbenusurile, apoi faina, laptele. Bateti albusurile cu restul de zahar, zaharul vanilat si esenta de rom.
  2. Amestecati spuma de albusuri cu restul aluatului si turnati intr-o tava unsa si tapetata cu faina.
  3. Bagati prajitura  la cuptor o ora si jumatate, apoi lasati-o sa se raceasca bine inainte de a o felia si servi.

Recomandari

Prajituri