Prajitura sah-mat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura sah-mat este o prajitura apetisanta si usor de preparat, fiind perfecta pentru mesele de la sfarsitul saptamanii.

Ingrediente

    • 6 oua
    • 3 linguri cacao
    • 180 gr zahar pudra
    • 180 gr faina
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 150 gr crem? de ciocolata
    • 100 ml frisca lichida
    • sare

    PENTRU SERVIT:

    • decoratiuni de ciocolata
    • 250 ml frisca lichida
     

Instructiuni de preparare

  1. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si, dupa ce se albeste crema, se adauga faina.  Se bat spuma tare albusurile, apoi se amesteca cele doua compozitii, amestecand usor, de jos in sus.
  2. Se separa in doua parti egale ameste­cul, intr-una se pune vanilie si in cealata se adauga cacaua. Se toarna cele doua amestecuri in doua forme de chec unse si tapetate cu faina, care se  coc 15 minute si se lasa la racit complet.
  3. Unul dintre checuri se unge cu crema de ciocolata amestecata cu fri?ca lichida fierbinte si deasupra lui se asaza al doilea chec. Se preseaza putin si se dau la rece pentru 15 minute. Dupa acest timp, se taie trei benzi pe lungime si se asaza pe o tava alternandu-le pentru a forma tabla de sah. Se dau la rece 30 de minute.
  4. Se bate frisca si se imbraca prajitura si se da din nou la rece pentru doua ore. Se servesc cu decoratiuni-grilaj de ciocolata.

Recomandari

Prajituri