Prajitura romaneasca cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura romaneasca cu mere se prepara usor, este aromata si pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 1 kg de mere curatate si taiate cubulete
    • 3 oua
    • 300 gr zahar tos alb
    • 150 gr ulei
    • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 400 gr faina alba
    • 150 gr nuci tocate

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron mare, amestecati  ouale si zaharul, mixand pana se omogenizeaza bine compozitia. Adaugati treptat bicarbonatul, uleiul, esenta de vanilie si scortisoara, apoi treptat incorporati faina. La final adaugati in amestec nucile tocate si merele.
  2. Turnati compozitia in tava unsa cu ulei si presarata cu faina, apoi coaceti prajitura 55 de minute, la foc moderat, pana cand scobitoarea de test iese curata.
  3. Cand prajitura este gata scoateti tava din cuptor si lasati 10 minute sa se racoreasca, apoi transferati pe un gratar pana se raceste.

Recomandari

Prajituri