Prajitura normanda

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura normanda trebuie sa o incercati. Desi pare un desert comun este foarte aromata, iar rece, este delicioasa!

Ingrediente

    • 500 gr mere
    • 50 gr unt
    • 100 gr zahar pudra
    • 100 gr faina
    • 50 gr praf de budinca
    • 3 oua
    • 1/2 plic praf de copt
    • 100 ml rom
    • 200 gr frisca

Instructiuni de preparare

  1. se curata merele, se taie in felii subtiri si se pun intr-un vas care rezista la foc iute, impreuna cu zaharul si se lasa sa prinda culoare, apoi se scot intr-un castron si se toarna romul peste ele.
  2. Intr-un castron se freaca galbensusurile cu zaharul pana isi mareste volumul, apoi se adauga faina, praful de budinca si praful de copt, omogenizand bine compozitia.
  3. Se bat albusurile spuma care se amesteca usor cu compozitia de galbenus si cu merele. Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 1 ora, la foc moderat.
  4. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa in tava 10 minute, apoi se transfera pe un gratar unde se lasa pana se raceste bine de tot.

Recomandari

Prajituri