Prajitura la rece cu capsuni

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura la rece cu capsuni este foarte buna si racoritoare, tocmai de aceea trebuie sa o preparati ori de cate ori aveti ocazia.

Ingrediente

    PENTRU BAZA:

    • 250 gr biscuiti digestivi
    • 150 gr unt topit
    • 3 linguri zahar tos alb

    PENTRU CREMA:

    • 225 gr crema de branza la temperatura camerei
    • 200 gr zahar tos alb
    • 225 gr frisca lichida rece

    PENTRU DECOR:

    • 2 plicuri gelatina cu aroma de  vanilie
    • 400 ml apa clocotita
    • 300 gr capsune congelate

Instructiuni de preparare

  1. Zdrobiti biscuitii, apoi amestecati-i cu untul topit si 3 linguri de zahar. Amestecati bine, apoi asezati-l intr-o tava, apasand cu podul palmei ca sa se repartizeze uniform peste tot.
  2. Coaceti baza prajiturii 8-10 minute in cuptorul incins, apoi lasati-o sa se raceasca.
  3. Amestecati intr-un castron mare  crema de branza cu zaharul  pana obtineti o crema lucioasa si aerata, in care incorporati frisca batuta spuma. Omogenizati bine crema, apoi intindeti-o peste baza racita in tava.
  4. Dizolvati gelatina in apa clocotita si turnati-o, peste capsunele congelate si amestecati. Cand amestecul incepe sa se ingroasa asezati-le peste crema. Introduceti prajitura la frigider pana a doua zi, apoi o puteti portiona si servi.

Recomandari

Prajituri