Prajitura insiropata cu fructe

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura insiropata cu fructe este un desert delicios, apetisant si la mare cautare toamna.

Ingrediente

    • 180 gr faina
    • 2 oua
    • 185 ml  lapte
    • 4 linguri unt
    • 1 litru suc de struguri
    • sare
    • 10 prune coapte
    • 3/4 lingurirta praf de copt
    • 450 gr zahar
    • 60 ml ulei
    • coaja rasa de la o lamaie
    • coaja rasa de la o portocala
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 200 gr struguri albi

Instructiuni de preparare

  1. Se  amesteca faina cu praful de copt si putina sare si se lasa deoparte. Separat, se freaca ouale cu zaharul pana se albesc, adaugandu-se laptele, uleiul, untul topit, cojaja rasa de lamaie si portocala si esenta de vanilie.
  2. Compozitia lichida se amesteca cu faina si se pun boabele de struguri taiate in doua daca sunt prea mari.
  3. Se unge cu unt tava de copt si se toarna amestecul cu struguri, apoi se baga tava la cuptor pentru 15 minute, se scoate si se asaza prunele taiate feflii si se mai lasa la cuptor inca 40 de minute.
  4. Cand este gata se scoate prajitura din tava si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
  5. Intre timp, se fierbe sucul de struguri timp de 25 de minute, pana se reduce la o ceasca. Se toarna siropul peste prajitura si, dupa ce suprafata s-a zvantat, se feliaza prajitura si se serveste.

Recomandari

Prajituri