Prajitura de Craciun cu ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura de Craciun cu ciocolata nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun alaturi de celelalte specialitati.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 125 gr ciocolata
    • 125 gr unt
    • 4 oua
    • 125 gr zahar pudra
    • 75 gr faina
    • 1 plic praf de copt
    • 75 gr alune rasnite

    PENTRU CREMA:

    • 150 gr unt
    • 1 lingura cafea solubila
    • 1 lingura apa
    • 2 albusuri
    • 100 gr zahar tos

    PENTRU ORNAT:

    • 50 gr migdale taiate fin

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un ibric, pus in bain-marie, se topesc ciocolata si untul. Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul. Cand amestecul s-a albit, se adauga ciocolata si untul topite, faina, praful de copt si migdalele rasnite. intr-un castron, se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza usor in crema.
  2. Se imbraca in pergament o forma si se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit 1 ora. Cand este gata, prajitura se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit.
  3. Se prepara crema: intr-un vas se amesteca cu apa calda cafeaua, se freaca pana se dizolva si apoi se pun 25 gr unt. Se amesteca pana se topeste untul.
  4. Intr-un vas tinut pe aburi se bat 2 albusuri cu zaharul tos pana devin lucioase, apoi se toarna peste ele cafeaua si se amesteca, intr-un alt vas se freaca untul pana devine cremos si se incorporeaza apoi, incet-incet in albusuri. Crema obtinuta se pastreaza la rece.
  5. Se scoate prajitura din cuptor, se lasa la racit si apoi se taie in 3 foi. Se ung foile cu doua treimi din crema. Cu crema ramasa se imbraca prajitura. Se decoreaza cu migdale taiate fin si se tine o noapte la frigider, inainte de a servi.

Recomandari

Prajituri