Prajitura de ciocolata cu migdale si coniac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura de ciocolata cu migdale si coniac trebuie sa o incercati pentru ca este aromata si usor de preparat, in acelasi timp.

Ingrediente

    • 150 gr ciocolata
    • 6 oua
    • 150 gr migdale rasnite
    • 225 gr zahar pudra
    • 3 lignuri fecula( amidon alimentar)
    • 1 plic praf de copt
    • 100 ml apa
    • 2 linguri cafea solubila
    • 2 linguri coniac

    PENTRU CREMA:

    • 200 gr zahar tos
    • 150 gr unt
    • 5 linguri cacao
    • 2 linguri coniac

    PENTRU ORNAT:

    • 150 gr migdale taiate fin

Instructiuni de preparare

  1. Se rupe ciocolata bucatele si se pune intr-un vas impreuna cu cafeaua solubila si apa. Se pune vasul pe foc si se amesteca pana se topeste ciocolata.
  2. Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu 150 gr zahar pudra pana se albesc, se adauga fecula, praful de copt, ciocolata topita, coniacul, migdalele rasnite si se amesteca bine. Intr-un vas se bat albusurile spuma si se incorporeaza restul de zahar. Se inglobeaza albusurile spuma in crema de galbenusuri amestecand usor.
  3. Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia si se baga in cuptorul cald, pentru 40 de minute. Se prepara crema. Se taie untul cubulete, se freaca bine intr-un castron si se adauga zaharul, coniacul si cacao. Se amesteca bine.
  4. Cand aluatul s-a copt, se taie in doua foi, se pune intre ele o treime din crema si cu restul se imbraca prajitura. Se presara migdale taiate fin.

Recomandari

Prajituri