Prajitura cu rahat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

La aceasta prajitura acrisoara si usoara cu rahat trebuie sa fim atenti la culoarea rahatului pe care-l cumparam cele mai potrivite sunt culorile rosu sau galben, culoarea verde dandu-i un aspect mai...exotic.

Ingrediente

    PENTRU FOI:

    • 500 gr faina
    • 100 ml lapte dulce
    • 3 lingurite zahar
    • 200 gr margarina
    • 1 cubulet drojdie
    • 1 galbenus
    • 1 ou

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 500  gr rahat
    • 200 gr zahar
    • 200 gr nuca macinata
    • 4 alusuri
    • 100 gr dulceata

    PENTRU GLAZURA:

    • 150 gr zahar pudra
    • 3 galbenusuri

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron incapator, amesteci faina cu margarina, framanti cu varful degetelor pana obtii un aluat nisipos. Adaugi drojdia amestecata cu laptele caldut si cu zaharul, si continui sa framanti. Se incorporeaza in aluat oul intreg si galbenusul, batute ca pentru omleta. Se framanta pana se obtine un aluat poptrivit de tarem care se imparte in 4 parti egale. Din fiecare bucata de aluat se intinde cat o foaie.
  2. Se asaza prima foaie intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se unge cu dulceata, apoi se acopera cu cea de a doua foaie. Peste cea de a doua foaie se toarna un amestec facut din 4 albusuri batute spuma, zaharul si cu nuca macinata. Se intinde peste toata foaia si se acopera cu cea de a treia foaie, peste care se aseaza rahatul taiat felii  de max 5 mm grosime. Se acopera totul cu ultima foaie si se baga in cuptorul incins pantru 30 de minute,pana cand se rumeneste frumos.
  3. Cand pejitura este rumenita, se scoate din cuptor, si cat este inca fierbinte se acopera cu glazura facuta din galbenusurile de ou amestecate cu zahar pudra.
  4. Se lasa 20 de minute sa se racoreasca si se poate portiona si servi.

Recomandari

Prajituri