Prajitura cu morcovi si fructe in amestec

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu morcovi si fructe in amestec este o prajitura plina de vitamine si un efect puternic energizant.

Ingrediente

    • 500 gr morcovi tineri
    • 2 mere
    • 2 pere
    • 2 portocale
    • 4-5 linguri cu zahar
    • 4 linguri cu gris
    • 200 gr gem de prune sau de caise
    • 2 linguri cu zahar pudra
    • 1/2 lingurita cu sare
    • 1 lingura cu ulei
    • faina

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Razuiti coaja morcovilor cu lama zimtata a unui cutit, spalati ti taiati-i felii groase de 1-2 cm. Puneti sa fiarba intr-un vas smaltuit cu apa calda cat sa-i acopere,  timp de 20 min.
  2. Scoateti morcovii intr-o farfurie, iar in zeama lor adaugati: 4 linguri cu zahar tos, 1/2 lingurita cu sare si grisul in ploaie. Amestecati, faceti focul mic si fierbeti 10 minute grisul amestecand fara intrerupere in vas.
  3. Curatati fructele de coaja si seminte, taiati-le cuburi mici, amestecati cu grisul. Tot acum amestecati si feliile de morcovi si lasati 15 minute sa se raceasca.
  4. Ungeti cu unt o tava de teflon sau de sticla termorezistenta, pudrati cu faina, rasturnati amestecul de gris, morcovi si fructe. Puneti tava in cuptorul cald pentru 1/2 ora. Lucrati la foc potrivit.
  5. Cand prajitura s-a rumenit, intindeti pe toata suprafata tavii gemul de prune sau de caise. Scoateti tava din cuptor.
  6. Serviti prajitura taiata felii mari, pudrate cu zahar pudra. Este buna numai rece.

Recomandari

Prajituri