Prajitura cu mascarpone si menta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu mascarpone si menta este un desert racoritor de vara, ideal in zilele caniculare. Pentru un plus de efect o puteti servi alaturi de o limonada proaspata.

Ingrediente

    • 100 gr biscuiti populari
    • 2 linguri cacao
    • 2 linguri fulgi de ovaz
    • 100 gr unt la temperatura camerei

    PENTRU CREMA:

    • 150 gr mascarpone
    • 200 gr zahar
    • 4 picaturi de colorant alimentar verde
    • 150 ml frisca lichida, batuta
    • 1 lingurita esenta de menta
    • 1 plic gelatina

    PENTRU DECOR:

    • ciocolata alba
    • menta proaspata
    • merisoare

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron se faramiteaza biscuitii populari. Se adauga fulgii de ovaz, cacaua si untul si se amesteca cu mana pana se obtine o compozitie omogena.
  2. Pui intr-o tava hartie de copt si se intinde compozitia de biscuiti, uniformizand peste tot, apoi se baga tava la frigider pentru 2 ore.
  3. Intre timp,pregatesti crema: amesteci bine zaharul cu crema mascarpone, esenta de menta si colorantul. Adaugi frisca batuta, si gelatina inmuiata in putina apa.
  4. Adaugi doua picaturi de colorant alimentar, si cu lingura, ii dai aspect marmorat.
  5. Scoti blatul din frigider intizi crema si o bagi iarasi la frigider pentru cateva ore. Cand prajitura este rece, o scoti din frigider, o tai patrate si o decorezi cu ciocolata alba rasa, merisoare si frunze de menta proaspata.

Recomandari

Prajituri