Prajitura cu lamaie- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu lamaie se prepara foarte usor si este perfecta pentru zilele calda de vara. Gustul ei usor acrisor face ca prajitura sa fie racoritoare si energizanta in acelasi timp.

Ingrediente

    PENTRU BAZA:

    • 200 gr faina alba
    • 100 gr unt, la temperatura camerei
    • 50 gr zahar pudra
    • 1/4 lingurita esenta de vanilie
    • 1/4 lingurita sare

    PENTRU CREMA DE LAMAIE:

    • 2 oua
    • 1 galbenus de ou
    • 200 gr zahar tos alb
    • 2 linguri faina alba
    • 50 ml zeama de lamaie
    • 1 lingura coaja rasa de lamaie
    • 1 lingurita zahar pudra

Instructiuni de preparare

  1. Pentru baza prajiturii, amestecati intr-un castron faina cu untul pana se omogenizeaza. Adaugati apoi zaharul pudra, esenta de vanilie si sarea, amestecand pana obtineti un aluat nisipos.
  2. Cu degetele umezite, puneti aluatul in tava de copt unsa cu putin ulei si apasati usor, astfel incat sa se intinda uniform in toata tava, apoi intepati din loc in loc cu o furculita. Introduceti tava in cuptorul incins pentru 20-22 de minute, pana cand incepe sa se rumeneasca pe margini.
  3. Intre timp, preparati crema de lamaie, amestecand ouale cu galbenusul, apoi adaugati zaharul alb si  cele 2 linguri de faina, amestecand bine ca sa omogenizati compozitia. Adaugati zeama si coaja rasa de lamaie, omgenizati bine amestecul, apoi intindeti-l uniform in tava, peste baza rumenita.
  4. Introduceti iarasi tava in cuptorul incins pentru 25 de minute, timp in care se va intari crema de lamaie. Cand este gata scoateti prajitura din cuptor si lasati-o cateva ore sa se raceasca bine inainte de a o portiona.
  5.  Cu un cutit ascutit inmuiat in apa fierbinte portionati prajitura pe care serviti-o pudrata cu zahar.

Recomandari

Prajituri