Prajitura cu jumatati de caisa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu jumatati de caisa este o delicioasa si aromata prajitura de toamna.

Ingrediente

    • 200 gr unt
    • 200 gr zahar
    • 4 oua
    • 1/2 lingurita cu amoniac
    • 1/2 lamaie
    • sare
    • 1 lingura cu coniac
    • 4 linguri cu zahar pudra
    • 200 gr faina
    • 500 gr caise

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Freci untul spuma, adaugi zaharul si continui operatia. Adaugi galbenusurile pe rand, apoi albusurile batute spuma, sare, amoniacul stins cu zeama de la 1/2 lamaie, coaja rasa de lamaie si omogenizezi amestecul.
  2. Torni faina in ploaie, amesteci bine si pui aluatul intr-o tava unsa cu unt. Lasi in cuptorul fierbinte 5 minute, apoi tragi tava afara, pui jumatatile de caise stropite cu putin coniac si continui coacerea inca jumatate de ora.
  3. Racesti prajitura in tava, pudrezi cu zahar farin si tai patrate mici, pe care le asezi pe un platou.

Recomandari

Prajituri