Prajitura cu fulgi de ovaz si zmeura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu fulgi de ovaz si zmeura este o prajitura delciioasa, pe care o puteti servi rece, a doua zi la gustare alaturi de o ceasca de cafea.

Ingrediente

    • 100 gr zahar brun
    • 150 gr faina alba
    • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
    • putina sare
    • 150 gr fulgi de ovaz
    • 75 gr unt, la temperatura camerei
    • 100 gr dulceata de zmeura

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron amestecati zaharul brun, faina, fulgii de ovaz si putina sare, apoi adaugati unutl taiat cubulete, si framantati cu degetele pana obtineti un aluat sfaramicios.
  2. Luati 2 cesti din aluatul sfaramicios si puneti-l intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de  copt,unsa si ea cu unt. Intindeti aluatul uniform in tava, apoi  adaugati peste el dulceata de zmeura, repartizand-o peste tot, apoi acoperiti cu aluatul ramas, apasand usor cu mana ca sa se  combine cu dulceata.
  3. Introduceti tava in cuptorul incins, si coaceti 35-40 de minute, pana cand se rumeneste usor. se lasa  prajitura sa se raceasca, apoi se poate portiona si servi. Daca va mai ramane, pastrati-le la rece, intr-un recipient etans.

Recomandari

Prajituri