Prajitura cu foi si crema de vanilie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu foi si crema de vanilie este desertul cu care puteti surprinde in mod placut cand doriti sa le preparati celor dragi ceva dulce si gustos.

Ingrediente

    PENTRU FOI:

    • 9 linguri zahar
    • o lingurita amoniac
    • 9 linguri lapte
    • 9 linguri ulei
    • 650 gr faina
    • 3 galbenusuri
    • o lingurita otet

    PENTRU CREMA:

    • 3 oua
    • 200 ml lapte
    • 250 ml frisca
    • o lingura faina 
    • 10 linguri zahar
    • 10 gr gelatina

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii

Timp de preparare 50 minute+25 minute coacere+20 minute fierbere+12 ore asteptare

  1. Pentru foi, se amesteca zaharul cu laptele si uleiul si se pun pe foc mic sa dea doua clocote. Apoi, se lasa la racit.
  2. Amoniacul se stinge cu otetul si se adauga in compozitia cu lapte, dupa care se adauga galbenusurile si faina. Se amesteca, se framanta si se imparte aluatul in 3 bucati din care se intind 3 foi. Se coace fiecare foaie cate 8 minute pe fundul tavii si se lasa ulterior la racit.
  3. Galbenusurile se freaca bine cu faina, se oparesc cu laptele fierbinte, se amesteca si se pune crema pe foc pana devine ca o smantana. Se prepara gelatina si se incorporeaza in acest amestec. Se lasa crema la racit si se bat separat frisca si albusurile cu zaharul. Dupa ce crema s-a racit, se amesteca usor cu frisca si albusurile.
  4. Intr-o tava mare de cuptor se asaza alternativ foi si putina crema intre fiecare foaie iar ultimul strat trebuie sa fie unul generos de crema. Pe laturi, in loc de decor, se pot folosi firimituri rezultate de la foi. Se lasa asa de pe o zi pe alta.

Recomandari

Prajituri