Prajitura cu foi multe

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu foi multe este un desert foarte bun si apetisant, pe care il puteti prepara ori de cate ori se anunta multi invitati.

Ingrediente

    PENTRU FOI:

    • 1,2 kg faina
    • 4 oua
    • 400 ml lapte
    • 1 lingura margarina
    • 16 linguri zahar pudra
    • 2 lingurite amoniac

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 4 oua
    • 20 gr cafea solubila
    • 4 galbenusuri
    • 100 ml apa
    • 280 gr zah?r pudra
    • 500 gr unt

    PENTRU SERVIT:

    • 259 gr zahar
    • 250 gr nuci

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca ouale cu margarina la temperatura camerei, zaharul si amoniacul dizolvat in lapte caldut. Se amesteca bine si apoi se adauga treptat faina,  amestecand pana obtineti un aluat omogen. Aluatul obtinut se imparte in 9 parti din care se intind 8 foi care se coc pe dosul tavii mari de aragaz, unsa putin si tapetata cu faina. Se coc foile cate 10 minute fiecare si se lasa sa se raceasca separat, fara a le pune una peste alta.
  2. Pentru crema, se face un sirop din apa si zahar si se lasa deoparte. Se mixeaza ouale, galbenusurile si cafeaua solubila. Dupa ce se obtine o spuma, se toarna siropul putin cate putin mixand in continuare pana cand amestecul se raceste. Numai dupa ce s-a racit acest amestec, se adauga untul si se omogenizeaza foarte bine.
  3. Pentru decor, se topeste zaharul pana devine de culoarea coniacului, se pune nuca, se amesteca si se rastoarna pe o tava unsa cu ulei. Dupa ce s-a racit, se marunteste bine.
  4. In tava mare a aragazului se asaza alternativ foi si crema, ultimul strat fiind de crema. Se presara nuca macinata si se lasa la frigider pana a doua zi.

Recomandari

Prajituri