Prajitura cu dovleac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu dovleac este aromata si gustoasa, fiind mult mai buna daca o serviti rece.

Ingrediente

    • 1 kg dovleac
    • 350 gr faina
    • 200 gr zahar tos
    • 4 oua
    • 2 linguri cu ulei
    • 1 lingura cu unt
    • 200 gr miez de nuca
    • scortisoara

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Spalati dovleacul, taiati-l felii mici si puneti-le sa fiarba in apa calda cu putina sare. Dupa 15 minute treceti in strecuratoare, apoi inlaturati coaja tare de dovleac si lasati miezul in vas emailat.
  2. Mixati miezul dovleacului pana obtineti o pasta. Amestecati cu cele 4 oua batute spuma, cu zaharul tos si cu uleiul pus cate putin.
  3. Peste amestec puneti miezul de nuca tocat, putina sare si scortisoara.
  4. Omogenizati amestecul si turnati faina in ploaie. Lucrati cu o lingura de lemn. Ungeti cu unt cateva forme de chec, turnati aluatul si puneti formele in cuptorul cald. Dupa 3/4 ora scoateti formele din cuptor, raciti prajitura si taiati felii subtiri cand serviti.

Recomandari

Prajituri